Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

«Φωνάζουν» στο… facebook οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Picture 0 for «Φωνάζουν» στο… facebook οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Του Σπύρου Νάννου

Έντονος είναι ο προβληματισμός της κυβέρνησης για τους βουλευτές εκείνους που συνεχίζουν να αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης. Πολύ δε περισσότερο όταν μια συγκεκριμένη ομάδα, αποτελούμενη από 22 βουλευτές, συνεχώς θέλει να βρίσκεται στο προσκήνιο, χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους, πονοκεφαλιάζοντας περισσότερο το Μέγαρο
Μαξίμου. Τελευταίο… κρούσμα ήταν η περίπτωση της Τόνιας Αντωνίου που ανήρτησε στο διαδίκτυο την ερώτηση που κατέθεσαν εκείνη και ακόμα 21 βουλευτές του Κινήματος προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και τον Κώστα Σκανδαλίδη για την καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες, επιζητώντας φυσικά τον… ντόρο!

Σε όλα αυτά, στην κυβέρνηση δεν είδαν με καλό μάτι την επιστολή που απέστειλαν προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Μιχάλη Χρυσοχοϊδη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης και Κώστας Καρτάλης. Και αυτό επειδή όπως λένε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ξεπέρασαν τα όρια και αδιαφόρησαν για τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ στα οποία έπρεπε να μιλήσουν πρώτα.

Είναι πλέον φανερό και κάτω από την πίεση που δέχονται από τους ψηφοφόρους τους, οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να προβάλλουν τα αιτήματά τους και να στέλνουν μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου για να δείξουν την διαφορετικότητά τους. Και μπορεί να χρησιμοποιούν το facebook, ωστόσο κάποιοι άλλοι ανοιχτά μιλούν στους δημοσιογράφους ότι έστειλαν επιστολές στους υπουργούς για να το μάθουν και να το δημοσιοποιήσουν.
Την ίδια στιγμή, αρκετοί υπουργοί δίνουν εξετάσεις σε ότι αφορά τις κρίσεις στην κυβέρνηση, όπως η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και τα όσα έγιναν με τους μετανάστες στη Νομική αλλά και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ωστόσο, αυτός που έχει… ξεχωρίσει, σύμφωνα με όσα λέγονται στους διαδρόμους της Βουλής, από εχθρούς και φίλους, είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, ιδιαίτερα με τα όσα έγιναν με τους μετανάστες, εκτός από τους… δελφίνους που δεν είδαν με καλό μάτι τους χειρισμούς του υπουργού Εσωτερικών!

Την ίδια στιγμή, δεν έχει περάσει απαρατήρητο από το Μέγαρο Μαξίμου πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αρχίζει σιγά – σιγά να διαφοροποιείται και να μην δίνει άλλο πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στους «παπανδρεϊκούς» υπουργούς με πρόσφατο παράδειγμα, το άδειασμα στην Τίνα Μπιρμπίλη...

Όσον αφορά  τους άλλους… δελφίνους, θα μιλήσουν σε περιόδους που θα επιλέξουν  οι ίδιοι και θα είναι προς το συμφέρον τους, αυτό άλλωστε επισημαίνουν συνεργάτες τους.

Κανείς τέλος δεν μπορεί να λησμονεί τα γεύματα που γίνονται και έχουν ιδιαίτερη σημασία από βουλευτές που ανήκουν στους… δελφίνους. Και αυτό φάνηκε, έστω και σε μικρό ποσοστό, στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ από το ποιοι μίλησαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου