Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Δεν τα βρήκαν οι υποψήφιοι στο δήμο Μαλεβιζίου Ενδεχόμενο πολλών υποψηφιοτήτων απ’ το ΠΑΣΟΚ



Του Γιάννη Ζωράκη

Δεν τα βρήκαν τελικά μεταξύ τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον νέο δήμο Μαλεβιζίου, παρά τις προσπάθειες της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ να βρεθεί λύση και να προκύψει ένας κοινός υποψήφιος που θα υποστηριχθεί απ’ το κίνημα. 

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν σε σύσκεψη χθες στα γραφεία της Νομαρχιακής Ηρακλείου,
φάνηκαν να έχουν διαμορφώσει διαφορετικές απόψεις, ενώ κανείς δεν έδειξε διάθεση να υποχωρήσει, δίνοντας το πρόκριμα σε κάποιον άλλο από τους συνυποψηφίους. 

Η συνεδρίαση μπορεί να κύλησε χωρίς εντάσεις, ωστόσο διήρκησε κοντά στις 3 ώρες (τελείωσε περίπου στις 11.30 το βράδυ) και δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις απέναντι στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ στο νέο δήμο. Παρά το γεγονός πως οι παρευρισκόμενοι υποψήφιοι τοποθετήθηκαν ο καθένας ξεχωριστά και δόθηκε αρκετός χρόνος για συζήτηση, κοινή συνισταμένη δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα η συζήτηση να αποβεί άκαρπη. 

Στο πλαίσιο της χθεσινής σύσκεψης ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μιχάλης Παπαδάκης πρότεινε στους υποψήφιους δύο λύσεις. Η μία σχετίζονταν με προκριματικές εκλογές και η άλλη με δημοσκόπηση. Καμία από τις λύσεις όμως δεν έγινε ομόφωνα αποδεκτή, με αποτέλεσμα η Νομαρχιακή να “σηκώνει τα χέρια ψηλά” σε σχέση με τις εξελίξεις. 

Οι υποψήφιοι παρ’ όλα αυτά ζήτησαν μία πρόσθετη πίστωση χρόνου έως και την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να επεξεργαστούν τις προτάσεις λύσεων και να επανέλθουν σε μια νέα συνεδρίαση. Ούτε όμως και αυτή η πίστωση φαίνεται να δίνει λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται στο νέο δήμο Μαλεβιζίου, καθώς είναι αμφίβολο αν ως τη Δευτέρα θα έχει διαφοροποιηθεί το ήδη διαμορφωμένο τοπίο. 

Έτσι το ΠΑΣΟΚ προβλέπεται να αντιμετωπίσει στον νέο δήμο το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νομό Ηρακλείου, αφού όπως όλα δείχνουν, στο Μαλεβίζι αναμένεται να κατέβουν τουλάχιστον τρεις υποψήφιοι που πρόσκεινται στην κυβερνώσα παράταξη. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν μπορεί να θεωρηθεί θετική για το κίνημα, ενώ ουσιαστικά εξανεμίζει κάθε προσπάθεια από πλευράς Ν.Ε. να “ξεκαθαρίσει” το τοπίο, αλλά και να δώσει πολιτική στήριξη στον συγκεκριμένο δήμο. 

Μετά την χθεσινή συνάντηση, όπως όλα δείχνουν, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν προβλέπεται να στηρίξει πολιτικά κάποιον από τους υποψηφίους, αλλά αναμένεται να αντιμετωπίσει και τις περισσότερες εσωκομματικές κόντρες στο νομό. 

Είναι χαρακτηριστικό, πως ήδη τουλάχιστον τρεις από τους διεκδικητές του νέου δήμου, έχουν προχωρήσει σε κατάρτιση ψηφοδελτίου, ενώ έχουν “κλείσει” παράλληλα υποστηρικτές. Η κατάσταση βέβαια, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις προβλέπεται δυσκολότερη απ’ ότι ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι υποψήφιοι να περίμεναν, αφού ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων που απαιτείται για την κατάρτιση ψηφοδελτίου, είναι πιθανό να δημιουργήσει πολλαπλά ζητήματα. 

Οι πιθανότητες έντονων εσωκομματικών προστριβών, αλλά και “μαχαιρωμάτων” φαντάζουν πλέον περισσότερο από πιθανές, κάτι το οποίο το ΠΑΣΟΚ τόσο τοπικά, όσο και κεντρικά απεύχεται. 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή πρόκειται να ενημερώσει για τις χθεσινές εξελίξεις και τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ στελέχη του κινήματος αναμένεται να εκμεταλλευτούν πολιτικά τον χρόνο που απομένει ως την Δευτέρα, προκειμένου έστω και την τελευταία στιγμή να δοθεί μία λύση. Κάτι τέτοιο βέβαια, φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο κι αν τελικά οι υποψήφιοι εμείνουν στις θέσεις τους, το πρόβλημα στο δήμο Μαλεβιζίου για το ΠΑΣΟΚ θα είναι αρκετά μεγάλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου