Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Απλήρωτοι ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στα κοινωνικά του δήμου Γαζίου...





Στην Επιθεώρηση Εργασίας χθες το πρόβλημα

Ένα χρόνο δουλεύουν και δεν έχουν εισπράξει ούτε μια δραχμή 10 εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα στο δήμο Γαζίου. Ο δήμος υποστηρίζει ότι δεν έχει πληρώσει αφού δεν έχει εισπράξει ούτε ευρώ για τα προγράμματα. 

Η υπόθεση εξετάστηκε χθες στην Επιθεώρηση Εργασίας, μετά από αίτημα του Εργατικού Κέντρου, που ζήτησε τη σύγκληση τριμερούς συνάντησης, προκειμένου να βρεθεί λύση και μάλιστα άμεσα στην πληρωμή τους. 

Στη συνάντηση βάσει της νομοθεσίας συμμετέχουν το ΕΚΗ η Επιθεώρηση Εργασίας και εκπρόσωπος του δήμου Γαζίου, προκειμένου να συζητήσουν για την εργατική διαφορά που έχει προκύψει, και κυρίως να βρουν λύση για το πώς θα τακτοποιηθεί, και θα λήξει.

Ωστόσο στην συνάντηση, όπως καταγγέλλει ο γραμματέας του ΕΚΗ Σ.Βαρδάκης, ενώ θα περίμενε κάποιος να εκπροσωπηθεί ο δήμος είτε με τον ίδιο το δήμαρχο ή από κάποιο άλλο στέλεχος της δημοτικής Αρχής, προκειμένου να δοθεί λύση, και να δεσμευτούν για την πληρωμή των εργαζομένων, τελικά εμφανίστηκε ή πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρίας, η οποία είναι επίσης απλήρωτη όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της εδώ και 13 μήνες!

Τελικά, μετά από μια μακρά συζήτηση που δεν οδήγησε σε αποτέλεσμα για την άμεση πληρωμή των υπαλλήλων, αποφασίστηκε η πρόεδρος της αναπτυξιακής να παρουσιάσει αύριο Πέμπτη στην Επιθεώρηση Εργασίας μια αναλυτική κατάσταση με τα στοιχεία των ονομάτων των εργαζομένων και τις οφειλές πληρωμής που εκκρεμούν. 

Ο κ.Βαρδάκης με δηλώσεις του στην «Π» υπογραμμίζει με νόημα ότι “εάν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορούσε σ’ ένα ιδιώτη θα μπορούσαν ενδεχομένως να δοθούν ερμηνείες σε κάποιους χειρισμούς…

Αλλά όταν μιλάμε για δήμους, το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό, και έχουν την υποχρέωση να δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία στους εργαζόμενους που χωρίς υπερβολή βρίσκονται σε απόγνωση, και να εξαντλήσουν κάθε μέθοδο για να τους πληρώσουν. 

Είναι εντελώς απαράδεκτο να συζητάμε για υπαλλήλους οι οποίοι προσφέρουν τις υποχρεώσεις στους καλύπτουν τις ανάγκες των δήμων, και για περισσότερο από ένα χρόνο δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί σε μια κατάσταση απόγνωσης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου